Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت گفت: همه توجه ما این است که تسهیلاتی با بهره پایین از سوی بانک‌هایی که قرارداد با آنها امضا شده است در اختیار شرکت‌ها قرار داده شود.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از وزارت نفت، وحیدرضا زیدی‌فرد امروز (چهارشنبه، هفتم اردیبهشت‌ماه) در نشست شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور با مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: سیاست‌های حمایتی وزارت نفت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت سیزدهم به وضوح مشخص شده است و وزیر نفت نیز چندباره خواستار پیگیری جدی این بحث شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در تشریح موارد حمایتی در نظر گرفته‌شده از شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: تسهیل ارتباط و همکاری صنعت نفت با شرکت‌های دانش‌بنیان از طریق مواردی مانند پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، بازیگری در ساختار فرآیندها با وظایف مرتبط با پژوهش و فناوری با رویکرد دانش‌بنیان و تضمین برنامه توقف رقابت دولت با بخش دانش‌بنیان از جمله این موارد است.

تسهیلات کم‌بهره

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت درباره ارائه حمایت‌ها و مشوق‌های مالی برای شرکت‌های دانش‌بنیان با اشاره به اینکه پرداخت تسهیلات ارزان‌قیمت در نظر گرفته شده است، گفت: همه توجه ما این است که تسهیلاتی با بهره پایین از سوی بانک‌هایی که قرارداد با آنها امضا شده است در اختیار شرکت‌ها قرار داده شود.

زیدی‌فرد ادامه داد: از طریق صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت نیز تا جایی که امکان داشته باشد به شرکت‌های دانش‌بنیان برای پیشبرد اهداف کمک خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای بازار عرضه و تقاضا نیز چند مورد را در نظر داریم، اظهار کرد: ایجاد نمایشگاه دائمی نیز در این زمینه در حال بررسی است که در صورت به‌دست آمدن نتیجه قطعی اعلام خواهد شد.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت به ایجاد سامانه نیازها و عرضه همکاری‌های فناور اشاره کرد و گفت: بخشی از این سامانه که مربوط به وزارت نفت است هم‌اکنون در دستور کار قرار دارد و تقریباً بستر سامانه تا حد زیادی آماده است و تلاش می‌شود این سامانه در اسرع وقت اجرایی شود.

شناسایی کالاهای پرمصرف و وارداتی

زیدی‌فرد در مورد ارتقای توان داخلی و کاهش واردات با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان تصریح کرد: شناسایی کالاهای پرمصرف و وارداتی صنعت نفت نیز در دستور کار وزارت نفت قرار دارد.

وی درباره تسهیل ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به وندورلیست گفت: مشکلی در سامانه وندورلیست (فهرست بلند) پیش آمده بود که مربوط به شرکت طرف قرارداد با ما بود. این مشکل حل شده و هم‌اکنون با راه‌اندازی سامانه وندورلیست، زمان ثبت‌نام و تثبیت شرکت‌های متقاضای ورود به سامانه در دستور کار است که در حداقل زمان انجام شود.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت ادامه داد: برای تسهیل ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به سامانه وندورلیست، تمهیدهایی در نظر گرفته شده است که به‌زودی شاهد آن خواهند بود.

تأسیس آزمایشگاه‌های مرجع

زیدی‌فرد افزود: در زمینه آزمایشگاه‌های مرجع نیز با همکاری دوستان در شرکت‌های دیگر، پژوهشگاه صنعت نفت و سازمان استاندارد به دنبال این هستیم که هرچه سریع‌تر یک یا چند آزمایشگاه مرجع برای کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان تأسیس کنیم.

وی تصریح کرد: برای استانداردسازی نیز با سازمان استاندارد و نهاد صدور گواهینامه کیفیت به‌صورت جدی در حال بررسی هستیم که محصولات عرضه‌شده از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان با کیفیت و ویژگی‌های خاص به صنعت نفت عرضه شوند تا صنعت نفت دچار مشکل نشود.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت درباره حمایت از نرم‌افزارهای داخلی افزود: وزارت نفت این مورد را نیز به جد مورد حمایت و پیگیری دارد. به هر حال این موضوع محدودیت‌های خاص خود را دارد، زیرا هزینه خرید یک نرم‌افزار قفل شکسته در کشور با خرید یک نرم‌افزار از شرکت داخلی بسیار تفاوت دارد و کارفرما متمایل به این کار نخواهد بود. درست است که وظیفه ما حمایت است و ما باید حمایت کنیم، اما باید این موارد را در نظر بگیرند که قیمت‌های تمام‌شده در فروش و مباحث دیگر نیز در طول اجرا لحاظ شود.

زیدی‌فرد درباره در نظر گرفتن امتیاز حداکثری برای شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: وزارت نفت خود را مکلف می‌داند که قوانین و مقررات تدوین‌شده از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و تمامی ارگان‌های ذی ربط را در این باره رعایت کند، اما در بعضی موارد قانون دست و پای ما را بسته است و تا جایی که امکان داشته باشد از تمام ظرفیت‌های قانونی برای این موضوع استفاده خواهیم کرد که حق هیچ شرکت دانش‌بنیانی ضایع نشود.

  منبع: خبرگزاری مهر برچسب ها: صنعت نفت ، شرکت دانش بنیان ، تسهیلات بانکی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: صنعت نفت شرکت دانش بنیان تسهیلات بانکی پژوهش و فناوری وزیر نفت شرکت های دانش بنیان معاون مهندسی وزارت نفت صنعت نفت زیدی فرد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۵۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، یک شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری با بومی سازی محصولات فناورانه و کاتالیست‌های مورد نیاز صنایع، گام مؤثری در خودکفایی این کاتالیست ضروری در صنعت پتروشیمی و تولید بنزین بردارد.

حمزه کازرونی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار فعالیت دارد و توانستیم کاتالیست رفرمینگ نفتا را تولید و تجاری سازی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در این شرکت دانش بنیان منحصر به تعداد معدودی از شرکت‌های دنیا است و با بومی‌سازی این محصولات توانستیم در مسیر رفع نیاز کشور به واردات آن‌ها گام برداریم. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت دارد که در زمینه تولید بنزین استفاده می‌شود و جز محصولات تحریمی است.

این فعال فناور با اشاره به این‌که تولید بنزین که جز فرآورده‌های حیاتی محسوب می‌شود وابسته به حضور کاتالیست ریفرمینگ نفتا نانوساختار است، عنوان کرد: برای تولید بنزین و مواد آروماتیک در پالایشگاه‌ها از این کاتالیست استفاده می‌شود که نمونه ایران‌ساخت آن با کیفیتی مشابه نمونه خارجی عرضه می‌شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید سایر فرآورده‌های پتروشیمی نانوساختار در این مجموعه فناور گفت: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانو افزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جز آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت به شمار می‌رود و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

کد خبر 6097114 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • اینوتکس سیزدهم میزبان ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • اینوتکس میزبان بیش از ۴۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • ایجاد سازمان‌های سرمایه‌گذاری مختص پارک‌های علم و فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان