Web Analytics Made Easy - Statcounter

انجمن شرکت­ها و موسسات پژوهشی و دانش‌­بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (اپنا)، پیرو فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی پیرامون ضرورت دانش‌‌بنیان شدن صنعت نفت بیانیه‌ای تهیه کردند که در آن، رئوس مطالبه فعالان این عرضه در ۴ بند آمده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بیانیه انجمن شرکت­ها و موسسات پژوهشی و دانش‌­بنیان صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (اپنا) که پیرو فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی پیرامون ضرورت دانش­‌بنیان شدن صنعت نفت تهیه شده، بدین شرح است:

"در سالیان ابتدایی گام دوم انقلاب، روی کار آمدن مجلس انقلابی و دولت مردمی، امیدواری فراوانی در شرکت­های دانش‌­بنیان و مجموعه­‌های فعال در حوزه پژوهش و فناوری ایجاد کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت­ها و مجموعه­‌هایی که همواره به عنوان راهکار اصلی پیشرفت کشور مورد توجه و عنایت ویژه مقام معظم رهبری بوده‌­اند. معظم‌­له در دیدار اخیر خود با تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی مورخ 10/11/1400 به شایستگی به وضعیت نامطلوب فناوری در صنعت نفت اشاره نمودند و مسئولین صنعت نفت کشور را به استفاده از توانمندی­‌های فناورانه موجود در کشور جهت دانش­‌بنیان کردن صنعت نفت فراخواندند.

پیرو بیانات ارزشمند رهبر فرزانه انقلاب و ضمن قدردانی صمیمانه از حمایت­های ایشان از مجموعه­های دانش­بنیان و فناور، اعضای انجمن شرکت­ها و موسسات پژوهشی و دانش­بنیان صنایع  نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی (اپنا)به عنوان یک نهاد صنفی و تخصصی بر خود فرض می­دانند ضمن تلاش حداکثری و شبانه­‌روزی برای تحقق توصیه‌­های معظم‌­له مبنی بر دانش‌بنیان کردن صنعت نفت، فراهم نمودن زمینه لازم برای این مهم را از مسئولین وزارت نفت و شرکت­های تابعه مطالبه و پیگیری نمایند.

در این مسیر بیان چند نکته به عنوان رئوس مطالبه‌­گری ضروری به نظر می‌­رسد:

1- درحال حاضر علاوه بر ظرفیت­‌های ارزشمند موجود در دانشگاه­‌ها، مراکز پژوهشی و شرکت­های دولتی و خصوصی بزرگ، توانمندی­‌های بالفعل و عملیاتی بسیاری در مجموعه شرکت­های دانش­‌بنیان و فناور فعال در صنعت نفت کشور وجود دارد که بدون نیاز به حمایت ویژه‌­ای و تنها با اعتماد و میدان دادن وزرات نفت و شرکت­های تابعه به آنها از طریق عقد قراردادهای اجرایی و عادلانه، می­توان علاوه بر رفع نیازهای داخلی کشور، موجب ایجاد اشتغال پایدار جوانان تحصیل‌کرده و صادرات کالا و خدمات فناورانه به کشورهای نفت‌خیز را فراهم نمود. انجمن اپنا آمادگی دارد، مصادیق بسیاری را در زمینه تولید انواع مواد شیمیایی، نرم­افزارهای کاربردی، خدمات فنی-مهندسی، ساخت تجهیزات و طراحی فرایندها به وزارت نفت معرفی نماید.

2- هم­‌اکنون یکی از خلأهای مهم برای دانش­‌بنیان کردن عملیاتی صنعت نفت، نبود سامانه اطلاعاتی شفاف، جامع و در دسترس است. سامانه­‌ای که اولویت­ها، نیازمندی­ها و توانمندی­های فناورانه را بر مبنای تجارب گذشته، وضعیت فعلی و با نگاه به آینده شناسایی نماید و در دسترس همه ذینفعان قرار دهد، تا از موازی­کاری و دوباره­کاری­ها (اتلاف زمان، هزینه و منابع) جلوگیری شود و جهت­‌گیری­‌های کلی و جزئی به وضوح مشخص گردد. انجمن اپنا برای این سامانه، الگوی پیشنهادی آماده نموده است.

3- لزوم عملگرایی مدیران و پرهیز از کارهای نمایشی، کلی­گویی و عدم شفافیت که آفت بزرگی است و در گذشته مدیران درگیر آن بوده­اند و در مواردی موجب ناامیدی مجموعه­های دانش­بنیان شده است. لذا انتظار از مجلس انقلابی و دولت مردمی این است که در یک فضای آرام و کارشناسی، به دور از هیاهوی خبری، از نظرات نخبگان و تجارب شرکت­های دانش­بنیان به منظور تهیه قوانین، مقررات، سیاستگذاری و تدوین دستورالعمل­ها و آیین­نامه­های اجرایی به صورت واقعی و در عمل استفاده شود.

4- اصلاح آیین‌­نامه‌­ها و دستورالعمل­‌های نامناسب که مانع ورود شرکت­‌های دانش­‌بنیان به مناقصات می­‌شود و همچنین اصلاح روال­ واگذاری پروژه‌­ها و تعریف نقش و بودجه مشخص برای این شرکت­‌ها و نظارت دقیق بر تخصیص کامل و درست آن ضروری است. در عین حال ایجاد انگیزه در مدیران صنعت نفت جهت استقبال از محصولات و خدمات دانش‌­بنیان و همزمان حمایت از تصمیمات این مدیران ریسک­‌پذیر و پوشش ریسک‌­های مترتبه با روش­های علمی چون بیمه‌­ها امری اجتناب­‌ناپذیر می­نماید.

در پایان لازم است از رویکرد دلسوزانه و دغدغه­‌مند مدیران جدید دولت مردمی و مسئولین وزارت نفت بویژه در بخش پژوهش و فناوری در مدت چند ماهه اخیر که به گرمی پذیرای شرکت­های دانش­‌بنیان و فناور بوده‌­اند صمیمانه قدردانی نماییم و بدینوسیله ضمن پیگیری برای تداوم این رویه و بهبود هر چه بیشتر آن، آمادگی کامل انجمن را برای همکاری نزدیک با آنها اعلام می­داریم. امید است با تعامل حداکثری بین انجمن و وزارت موجبات تحقق دانش‌­بنیان شدن صنعت نفت را فراهم آوریم."

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنعت نفت وزارت نفت صنعت نفت وزارت نفت دانش بنیان شرکت های دانش بنیان کردن وزارت نفت شرکت ها صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۰۸۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها

مدیر پشتیبانی، ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران، حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز پالایش و پتروشیمی ایران را فرصتی برای حمایت از سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور و نیز مشارکت مردم در پیشبرد نقشه راه ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت دانست.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی نفت ایران، برزو قنبری عدیوی با اشاره به حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت تهران اعلام کرد: مدیران و کارشناسان مدیریت پشتیبانی ساخت و تأمین کالای نفت با هدف معرفی اقلام فناورانه راهبردی و گلوگاهی موردنیاز شرکت ملی نفت ایران و برگزاری نشست‌های کارشناسی با سازندگان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در این نمایشگاه حضور دارند.

به‌گفته وی، از ۳۰۷ کالای راهبردی شناسایی‌شده در شرکت ملی نفت ایران، ۲۵ قرارداد با استفاده از مصوبه تولید بار اول به مبلغ ۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال و حدود ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار یورو امضا شده است. همچنین هفت پروژه به ارزش ۲ هزار میلیارد ریال و ۳۵ میلیون یورو در مرحله نهایی‌سازی تشریفات امضای قرارداد است که به‌زودی به سرانجام می‌رسد.

 مدیر پشتیبانی، ساخت و تأمین کالای شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: بیش از ۲۴۰ قلم کالا و تجهیزات در شرکت‌های زیرمجموعه شرکت ملی نفت ایران در مرحله شناسایی سازندگان و شرکت‌های دانش‌بنیان است که به‌طور قطع حضور در نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی این کار را تسهیل می‌کند.

قنبری تأکید کرد: در بیست‌وهشتمین نمایشگاه نفت، گاز پالایش و پتروشیمی، چند تفاهم‌نامه و قرارداد تولید بار اول و نیز سازوکارهای افزایش استفاده از ظرفیت شرکت‌های داخلی در فرایند بومی‌سازی و ساخت بار اول محصولات راهبردی و تقویت زنجیره تأمین در پروژه‌های صنعت نفت کشور ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت رویکرد «تولید بار اول» محصولات در صنعت نفت ایران گفت: در این رویکرد، اقلام و تجهیزات راهبردی صنعت نفت شناسایی، ظرفیت سازندگان داخلی بررسی، و امکان‌سنجیِ ساخت داخلیِ تجهیز مدنظر انجام می‌شود، سپس مجوزهای لازم اخذ و برای بومی‌سازی تجهیزات اقدام خواهد شد تا وابستگی صنایع نفت و گاز به خارج از کشور قطع شود.

به گزارش شانا، نمایشگاه امسال با شعار «صنعت نفت، جهش تولید، بهینه سازی فناورانه» روزهای ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با حضور بیش از ۱۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف ازجمله شرکت‌های بالادست نفت، گاز و پالایش و پتروشیمی و شرکت‌های دانش‌بنیان، پارک‌های فناوری، دانشگاه‌ها، استارتاپ‌ها و دیگر شرکت‌های مرتبط با صنعت نفت برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود
  • حمایت صندوق نوآوری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاهی
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای هزار قرارداد نفتی با ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • رویداد صدرا اتفاق تحسین‌برانگیز دانشگاه آزاد است
  • امضای هزار قرارداد نفتی با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان
  • امضای یک میلیارد دلار قرارداد با ۶۷۰ دانش‌بنیان از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم
  • امضای یک هزار قرارداد با شرکت های دانش بنیان
  • نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت، فرصتی برای پشتیبانی از تولید داخل و دانش‌بنیان‌ها
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال