Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@18:00:29 GMT

طرح سامانه اطلاعات املاک و اسناد نفت اجرا می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۷۹۲۸۴

خبرگزاری آریا - طرح سامانه اطلاعات مکانی املاک و اسناد شرکت ملی نفت ایران (سامانا) از سوی مدیریت اکتشاف این شرکت اجرایی و وارد مرحله ممیزی شد.
به گزارش شانا به نقل از مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، محمدرضا نوری، مدیر پروژه سامانا در این باره گفت: پس از سپرده شدن مأموریت ایجاد این بانک اطلاعاتی به مدیریت اکتشاف، تهیه نقشه راه طرح و خوداظهاری املاک از سوی شرکت‌ها و نیز رفع نواقص داده‌ها انجام شد و هم‌اکنون فاز بعدی یعنی ممیزی اسناد شروع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: طرح ایجاد بانک اطلاعات مکان‌محور از اطلاعات املاک و اراضی تحت تملک شرکت ملی نفت ایران به‌دلیل وجود کادر فنی مجرب و سوابق مدیریت اکتشاف در زمینه نقشه‌برداری و GIS به این مدیریت محول شده است.
مدیر پروژه سامانه اطلاعات مکانی املاک و اسناد شرکت ملی نفت ایران در توضیح عملکردها برای اجرای این طرح اظهار کرد: مدیریت اکتشاف پس از بررسی مستندات و مکاتبات قبلی، نقشه راه طرح مشتمل بر مأموریت، هدف، گستره، مراحل و فرأیند کاری و دیگر ملزومات طرح را تدوین و با برگزاری نشست‌ها، سمینار و نیز دعوت از نمایندگان حقوقی شرکت‌های تابع، آغاز طرح را اعلام کرد.
نوری ادامه داد: در گام نخست اجرای پروژه، با طراحی یک سامانه پشتیبانی تحت شبکه داخلی شرکت ملی نفت، بارگذاری داده‌های اولیه املاک ایجاد شد و شرکت‌ها براساس خوداظهاری، اطلاعات اسناد و املاک خود را وارد کردند و هم‌اکنون اطلاعات خوداظهاری شرکت‌های تابع به‌صورت تخصصی تکمیل شده و در پایگاه داده مکان‌مند قرار گرفته است تا نواقص داده‌ها رفع و نیز در صورت لزوم، برای برداشت میدانی و نقشه‌برداری اقدام شود.
وی افزود: بنابراین شرکت‌های تابع مکلف به برگزاری مناقصه و راه‌اندازی و مدیریت پروژه‌های برداشت مختصات UTM املاک فاقد مختصات هستند. در این مرحله که ممیزی املاک نام دارد از طریق تشکیل یک پایگاه داده مکانی جامع از اطلاعات موجود، نواقص داده‌ها رفع و نیز در صورت لزوم پرونده‌ها برای برداشت میدانی و نقشه‌برداری مشخص می‌شود. در مرحله نهایی، داده‌های شرکت‌های تابع به پایگاه داده مکانی مرکزی با مالکیت امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران تزریق و با داده‌های موجود یکپارچه‌سازی می‌شود.
مدیر پروژه سامانه اطلاعات مکانی املاک و اسناد شرکت ملی نفت ایران اظهار کرد: تدوین شیوه‌نامه تحصیل اراضی از طریق فرآیند تحصیل و تملک اراضی و نیز اطلاعات املاک جدیدالتحصیل در این پایگاه بازتاب داده می‌شود.
طبق ماده 9 قانون جامع حدنگار، همه دستگاه‌های اجرایی مکلف به ایجاد بانک اطلاعات مکان‌محور از اطلاعات املاک و اراضی تحت تملک و تصرفشان شده‌اند که باید در قالب بانک، اطلاعات خود را به سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور ارائه کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شرکت ملی نفت ایران سامانه اطلاعات مدیریت اکتشاف اطلاعات املاک املاک و اسناد شرکت های تابع داده ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۷۹۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک

فرارو- سامانه خودنویس؛ برنامه دولت سیزدهم برای بهتر شدن حال مستاجران است. اما حرف و حدیث درباره‌ش کم نیست.

به گزارش فرارو؛ حدود ۱۷۰ هزار واحد صنفی فعال در کشور فعالیت دارند که اگر به طور متوسط هر کدام پنج نفر را استخدام کرده باشند، تقریبا ۸۵۰ هزار نفر به‌عنوان مشاور املاک مشغول به کار هستند، بنابراین این نگرانی پیش آمده که سامانه خودنویس با حذف این عده، نان‌شان را آجر کند و بیکاری را افزایش دهد. اما نماینده مشاوران املاک ضمن انتقاداتی که به سامانه خودنویس دارد، کاهش آگهی‌های فیک و کنار گذاشته شدن قیمت‌سازی را از جمله مزایای آن می‌داند. مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد به دلیل اینکه هنوز استقبال از سوی مالکان محدود است، به طور تقریبی از هر ۲۰ قرارداد، دو الی سه کد رهگیری از سامانه خودنویس گرفته می‌شود که همین موضوع هم مستاجران را برای گرفتن وام ودیعه مسکن بلاتکلیف کرده است. هرچند دولت می‌گوید با بستری که فراهم کرده عملیات خریدوفروش برای مردم آسان می‌شود و در عین حال فکری هم به حال مشاوران املاک کرده و در این بین تنها قرار است بساط دلالان جمع شود.

سامانه خودنویس چیست؟

سامانه خودنویس چیست؟ قبل از اینکه به پای صحبت‌های مردم و مشاوران املاک بنشینیم، خوب است بدانیم سامانه چه کارکردی برای مردم دارد و به کل به چه دردی می‌خورد؟

تا پیش از این مردم باید به بنگاه معاملات ملکی محله خود سر می‌زدند تا قرارداد اجاره خود را با مالک خانه ببندند. حالا دولت می‌گوید سامانه املاک و مستغلات با نام تجاری خودنویس را راه‌اندازی کرده تا مردم در هر ساعت از شبانه‌روز که دل‌شان بخواهد و یا حتی در روز‌های تعطیل وارد این سامانه شوند و قراداد اجاره خود را منعقد کنند. یعنی راه گرفتن کد رهگیری دیگر از مسیر سامانه خودنویس میسر است؛ آن هم به صورت رایگان.

آنگونه که مسئولان دولتی می‌گویند استقبال از سامانه خودنویس خوب بوده و حتی روز یکشنبه با ورود ۶ هزار و ۴۵۰ نفر به این سامانه رکورد انعقاد قراداد شکسته شده است. ظاهرا دست اندرکاران مربوطه هم شب و روز در حال کار هستند تا نسخه اولیه خریدوفروش از خردادماه آغاز به کار کند.

سامانه خودنویس برای مردم کاملا رایگان و این یکی از مزیت‌هایی است که از آن نام برده می‌شود. حالا قرار است تمامی قرارداد‌ها از جمله تجاری، اداری، مسکونی و حتی باغ و به صورت کامل تمامی املاک و مستغلات در این سامانه ثبت شوند.

نگاه مستاجران به سامانه خودنویس

سامانه خودنویس در بین مردم چه جایگاهی دارد و آن‌ها چطور به این دستاورد دولت نگاه می‌کنند؟ مشاهدات میدانی فرارو نشان می‌دهد که استقبال مردم بد نبوده، اما انتقادات هم کم نیستند.

یکی می‌گوید با سامانه خودنویس دست دلالان کوتاه می‌شود، کمیسیون نمی‌دهیم و در ضمن قیمت‌ها هم ارزان‌تر و واقعی‌تر می‌شوند.
دیگری با زبان تندوتیزی می‌گوید قرار نیست که مردم قربانی ساختار عقب‌مانده بنگاهداران شوند.

عده‌ای هم نگرانند و شاید مهم‌ترین نگرانی آن‌ها از خودداری کردن مالکان برای ثبت نام در سامانه خودنویس باشد که بنابراین سدی خواهد بود برای گرفتن وام ودیعه مسکن که یکی از شروط آن داشتن کد رهگیری است.

سامانه خودنویس زیر ذره‌بین نمایندگان مشاوران املاک

سامانه خودنویس برای مشاوران املاک چه نقشی را بازی می‌کند؟ آیا سامانه خودنویس می‌تواند مانعی باشد برای کسب درآمدزایی از سوی مشاوران املاک؟ سعید لطفی، عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتگو با فرارو این موضوع را رد می‌کند.

سامانه خودنویس از نظر لطفی چند جنبه دارد. به قول این فعال حوزه مسکن ما نمی‌توانیم بگوییم طلا خوب است یا چوب؛ بلکه هر کدام در جای خود کاربرد مشخصی دارد. قطعا سامانه خودنویس مزیت‌هایی دارد؛ از جمله جلوی آگهی‌های فیک گرفته می‌شود و با نظارتی که اعمال می‌شود، قیمت‌سازی انجام نمی‌گیرد.

سعید لطفی معتقد است که باید حق و حقوق مشخصی برای مشاوران املاک در نظر گرفته شود و در این حین دولت باید خانه‌های خالی که به نام بانک‌ها هستند، کنترل کند. در ضمن، از آنجایی که مالکان و مستاجران خودشان کار‌های مربوط به انعقاد اجاره را دنبال خواهند کرد، دولت باید امتیازات و مشوق‌هایی برای مشاوران املاک در نظر بگیرد.

سامانه خودنویس می‌تواند دعوای حقوقی هم راه بیاندازد؟ لطفی در پاسخ به این سوال می‌گوید مشاوران املاک در مباحث حقوقی مثل شورای حل اختلاف کدخدامنشانه کار می‌کردند و به‌نوعی ضربه‌گیر هستند. بنابراین، چون الان خود مردم باید کار‌های مربوط را در سامانه خودنویس دنبال کنند، از آنجایی که همه دارای دانش حقوقی نیستند، ممکن است مشکلاتی از این بابت ایجاد شود.

نگرانی مشاوران املاک درباره سامانه خودنویس چیست؟

برای اینکه بدانم سامانه خودنویس چه نگرانی‌هایی را برای مشاوران املاک ایجاد کرده، به صحبت‌های نماینده آن‌ها اکتفا نکردم. در تماس تلفنی که با یکی از مشاوران املاک در محدوده غرب تهران داشتم، از او در این باره جویا شدم. این مشاور املاک نگران قطعی‌های مکرر سامانه خودنویس بود که فرآیند کار را برای مشتری‌هایش زمانبر کرده، طوری که گرفتن یک کد رهگیری سه تا چهار روز طول می‌کشد.

گودرزی، مشاور املاک دیگری در محدوده شرق تهران نگرانی بیکاری همکارانش است. او حتی به بیکاری دو تا سه هزار مشاور املاک اشاره می‌کند. این مشاور املاک همچنین می‌گوید که وقتی مشتریان‌شان از موجران درخواست کد رهگیری می‌کنند، آن‌ها به دلیل مسائلی از قبیل مالیات‌ستانی سر باز می‌زنند و این یعنی محروم شدن مشتری از گرفتن وام.

دولت: از سامانه خودنویس نترسید

سامانه خودنویس برای دولت، اما یک دستاورد محسوب می‌شود و می‌گوید جای نگرانی نیست. آنطور که معاون وزیر راه و شهرسلزی گفته: «مردم این حق اختیار را دارند که در سامانه خودنویس به صورت مستقیم قرارداد مورد نظر را تنظیم کنند یا از طریق مشاوران املاک در این سامانه برای تنظیم قرارداد اقدام کنند. در صورت تنظیم قرارداد از طریق مشاوران املاک در سامانه تنها حق العمل به همرسانی دو طرف قرارداد را با نرخ رسمی و مصوب به مشاوران می‌پردازند، اما در صورت تنظیم قرارداد به صور مستقیم وجهی پرداخت نمی‌کنند و کاملا رایگان است.»

سامانه خودنویس در ضمن قرار نیست مشاوران املاک را از بازار مسکن حذف کند. چاره کار را دولتمردان در ارائه خدمات بهتر از سوی آن‌ها می‌دانند، چون معتقدند نمی‌توان با تکنولوژی مقابله کرد.

مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی هم سامانه خودنویس را به معنای بیکار شدن مشاوران املاک نمی‌داند اتفاقا به نظر بذرپاش این سامانه با حذف واسطه‌ها به کنترل بازار مسکن کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • سازمان ثبت اسناد با صدور سند در نهضت ملی مسکن یاریگر دولت سیزدهم است
  • رتبه برتر اردبیل در حدنگاری
  • اسناد مالکیت تمام واحدهای صنعتی گرمسار صادر شد
  • نمایندگان آمریکا افشاگری‌های «تهران‌تایمز» را تأیید کردند
  • ۷۵۰۰ رقبه اوقاف زنجان در سامانه جی آی اس ثبت شد
  • جمهوری‌خواهان آمریکا: رابرت مالی اسناد محرمانه را در تلفن همراه شخصی‌اش نگهداری می‌کرد
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد (پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • پاس‌ گل سامانه خودنویس برای مستاجران و مشاوران املاک
  • دانشگاه آزاد اسلامی برگزیده استان فارس در حوزه اسناد و املاک شد
  • اتصال شبکه بانکی به سامانه املاک و اسکان عملیاتی خواهد شد